Logo Gmina Drohiczyn

menu

Licznik odwiedzin

W tym miesiącu: 26373
W sumie: 399597

News

News zdjęcie id 653

"Nadbużańskie specjały" - V konkurs kulinarny

11.08.2017

 

 

    Konkurs został przygotowany przez pracowników Miejsko - Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Drohiczynie.

 

 

 

Wyniki konkursu:


I Kategoria ZUPA POMIDOROWA: 
Miejsce I: Tomasz Kmieciński „Zupa pomidorowa Tomasza”
Miejsce II: Anna Łowczyk „Chłodnik Pomidorowy”          
Miejsce III: Barbara Zenowicz ŚDS „Zupa pomidorowa w trzech odsłonach”
Wyróżnienia: Jacek Tabeau „Zupa pomidorowa P. Jacka”
 
II Kategoria DANIE Z ZIEMNIAKÓW:
Miejsce I: Agnieszka Zupka „Pierogi ziemniaczane Agnieszki”
Miejsce II: Anna Malinowska „Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym”
Miejsce II: Halina Sterniczuk „Zaguby”
Miejsce III: Wiera Turczyniak „Kluski śląskie z kapustą”
Wyróżnienia:
Renata Suchota „Pierogi z ziemniakami”
Ewelina Odorczuk „Nadbużańska babka ziemniaczana”
Piotr Wiliński „Babka ziemniaczana”
Elżbieta Żero „Pierożki ziemniaczane z twarogiem”
 
III Kategoria PRZYSMAK Z BIAŁYM SEREM:
Miejsce I: Świetlica Środowiskowa „Sernik z owocami”
Miejsce II: Barbara Grzywna „Serowe wyżyny”
Miejsce III: Małgorzata Gamdzyk „Lokshen Kugel”
Wyróżnienia:
Agnieszka Kosowska „Sernik z brzoskwiniami”
Łucja Słomczyńska „Sałatka ziemniaczana z serem”
Irena Dawidziuk „Naleśniki z serem i szpinakiem”
Bogusława Buśko „Bułeczki drożdżowe z białym serem”
Emilia Wililńska „Uśmiechnięte ciasteczka”
Elżbieta Szymczuk „Oponki z serem – Piergielki”

 


 
IV Kategoria NAPÓJ BEZALKOHOLOWY:

Miejsce I: Halina Gamdzyk „Malinowa lemoniada z cytryną”
Miejsce II: Piotr Wiliński „Podpiwek”
Miejsce II: Świetlica Środowiskowa „Miętolima”
Miejsce III: Waldemar Grzywna „Napój z kwiatu czarnego bzu”
wyróżnienia:
Małgorzata Buśko „Miętowy napój z cytryną”
Bogusława Nielipińska „Swojskie piwo”
 
Kategoria dodatkowa NAJEFEKTOWNIEJSZE STOISKO KULINARNE:
Miejsce I: Świetlica Środowiskowa „Na Osiedlu”
Miejsce II: Środowiskowy Dom Samopomocy w Putkowicach Nadolnych
Miejsce III : Klub Seniora 60-tka

 

 

JURY KONKURSU KULINARNEGO „NADBUŻAŃSKIE SPECJAŁY” :
1. Agnieszka Wojtkowska – przewodnicząca
2. Bożena Chrząstowska
3. Mariusz Dawidziuk
4. Arkadiusz Zero
5. Teresa Olszewska
6. Tołwiński Mirosław
7. Tołwińska Alicja
8. Zielonka Zenon
9. Mateusz Stefaniuk

 

Lista sponsorów:
1. Sz.P. Wojciech Borzym Burmistrz Drohiczyna
2. Sz.P. Jan Zalewski Starosta Siemiatycki
3. Sz.P. Radosław Konobrocki Sekretarz Gminy Drohiczyn/ GKRPA
4. Młyn Zbożowy “Bracia Górscy” SP. J.
5. Sz.P. Jan Gawryluk “GAMES”
6. Ks. Krzysztof Kościelecki Proboszcz Parafii Świętych Apostolów Piotra i Pawła w Śledzianowie
7. Ks. Wiesław Niemyjski Proboszcz Parafii Trójcy Przenajświętszej w Drohiczynie
8. Ks. Piotr Wójcik Proboszcz Parafii Narodzenia Najświętszej Maryi Panny w Ostrożanach
9. Katolickie Stowarzyszenie Młodzieży Diecezji Drohiczyńskiej
10. Piekarnia Cukiernia “Podlaska”Stopczyński, Łukaszewicz Sp. J.
11. Sz.P. Adam Tarasiuk – Zakład Mechaniczny “Auto-Majster” Zajęczniki
12. Sz.P. Grażyna Niewińska Bank Spółdzielczy w Siemiatyczach
13. Sz.P. Adam Stawiecki – “EL-STAW” Siemiatycze
14. Sz.P. Zenon Zielonka- “PAPIRUS” Sokołów Podlaski
15. Sz.P Jarosław Jakubiak – “Best-Office” Ostrołęka
16. Sz.P Barbara i Marek Kosińscy – “MARKOS” Drohiczyn
17. Sz.P. Mariusz Warszycki – “WarMbud” Bielsk Podlaski
18.  NEONET Siemiatycze
oraz dwaj sponsorzy anonimowi.

 

 

      Więcej zdjęć w galerii.    

 

 

Burmistrz Drohiczyna zaprasza

Wojciech Borzym
Burmistrz Drohiczyna
przyjmuje interesantów
w sprawie skarg i wniosków
w każdy poniedziałek
800-1200 i 1600-1630

Marian Rogowiec
Przewodniczący Rady
przyjmuje interesantów
w sprawie skarg i wniosków
w każdy poniedziałek
900-1200

Urząd Miejski

ul. Józefa Ignacego Kraszewskiego 5
17-312 Drohiczyn
tel.: 85 65-65-260
e-mail: um@drohiczyn.pl

Zobacz również

wersja językowa

Kalendarz

listopad 2023
Pn
Wt
Śr
Cz
Pt
So
Ni
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Zegar

  • :
  • :
Akceptuję

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.